Lunch & Learn - Minska digitala produkters klimatpåverkan i praktiken.

Publicerad 30 september, 2023

Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Minska digitala produkters klimatpåverkan i praktiken.

ANMÄL DIG HÄR

Information om klimatpåverkan och energiförbrukning från digitala produkter kommer snart att vara ett krav från konsultbranschens kunder och även en del av kommande CSRD-lagstiftning. Om utsläppen är stora krävs att vi har en plan för hur de ska minskas.

Många medlemsföretag funderar nu över sitt eget erbjudande och ställer sig frågan hur de kan hjälpa sina kunder att minska klimatbelastningen från de digitala produkter som vi utvecklar, implementerar och förvaltar åt våra kunder.

Många medlemsföretag brottas också med utmaningen att ge sina medarbetare möjlighet att bidra till omställningen i sin yrkesroll. Hur kan medarbetare få förståelse för den digitala produktens klimatpåverkan? Hur kan varje medarbetare arbeta för att optimera produkten för klimateffektivitet?

Vid dagens lunchseminarium får du lyssna till Elsa Westin, medgrundare av Gaia Gen när hon demonstrerar ett verktyg som gör det praktiskt möjligt för medarbetare att minska utsläppen från molntjänster.

Spåra, minska och rapportera CO2e-utsläpp från era molnmiljöer och ge era programvaruutvecklare och utvecklingsteam möjlighet att göra skillnad i praktiken.

Datum: Fred, 24:e December 2023

Tid: 11:45 – 12:45 CEST

Plats: Digitalt via Microsoft Teams.

Kostnad: Gratis för medlemmar och deras intressenter

Bra att veta:

Du får ett automatgenererat bekräftelsemail när du anmält dig. Länken till Teams möte skickas i ett separat mail. . Om du inte får ett bekräftelsemail – ta en titt i din skräppost. Ibland hamnar det där.

Efter föreläsningen kommer det även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat. Digitaliseringskonsulterna förenar konsultbolag som vill hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter i klimatomställningen. Om fredagarna arrangerar vi lärorika lunchseminarier om klimat och digitalisering för och med våra medlemmar och deras intressenter.

Allt sker över Microsoft Teams och i en avslappnad dialogform där vi får utrymme att ställa frågor och utbyta erfarenheter.

 

 

Fler Nyheter

Styrning av digitalisering för klimatet – hinder och lösningar!

Lunch & Learn: Fredag, 12:e april 2024 kl 11:45 – 12:45 CEST Hjärtligt välkommen till ett kostnadsfritt lunchseminarium som ger dig ökad förståelse för vad som hindrar organisationer från att styra digitala investeringar mot klimatmål och vad du kan göra för att undanröja dessa hinder.  

CANCELLED - Lunch & Learn - Blockchain as a tool in Climate Transition

CANCELLED – Lunch & Learn: Fred, 8:e mars 2024 kl 11:45 – 12:45 CEST Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Blockchain as a tool in Climate Transition