Lunch & Learn - Digitala tvillingar som verktyg i klimatomställningen

Publicerad 27 september, 2023

Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Digitala tvillingar som verktyg i klimatomställningen.

ANMÄL DIG HÄR

Att utforska och styra människans påverkan på klimatet är ett omfattande och viktigt åtagande under de kommande åren. En ”Digital tvilling” kan generera och visualisera viktig information i realtid som hjälper beslutsfattare att fatta rätt beslut utan att själva besitta expertkunskap.

Termen ”Digital tvilling” syftar på en virtuell kopia av fysiska objekt, processer eller system och dess tillhörande miljö. En digital tvilling använder data från den fysiska världen för analys och maskininlärning. Detta innebär att den digitala tvillingen ständigt lär sig av de verkliga objekten.

Välkommen till ett lunchseminarium där vi tillsammans med Nicolas Waern, VD och grundare för WINNIIO AB, utforskar hur just digitala tvillingar och AI kan användas som verktyg i klimatomställningen.

Vi dagens föreläsning får du svar på:

  • Vad är en digital tvilling?
  • Vad händer på den globala arenan?
  • Hur kan en digital tvilling användas som verktyg i klimatomställningen?
  • Praktiska exempel från verkligheten
  • Hur börjar man?

Föreläsningen avslutas med en Q&A. Efter föreläsningen kommer det även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat.

Datum: Fred, 20 Oktober 2023

Tid: 11:45 – 12:45 CEST

Plats: Digitalt via Microsoft Teams.

Kostnad: Gratis för medlemmar och deras intressenter

Bra att veta:

Nicolas Waern, har en bred erfarenhet av Digitala Tvillingar gällande fastigehetslivscykeln, energibranschen, industriella ändamål, klimatneutrala satsningar och har tagit fram en självlärande plattform för Smarta värmesystem. Han är med bland annat med i genomförandegruppen för AI här i Sverige, varit med i BIM-podden och pratat om vikten av visualisering, samt haft en podcast där han intervjuat globala ledare om vad det krävs för att skapa smarta fastigheter.

Du får ett automatgenererat bekräftelsemail när du anmält dig. Länken till Teams möte skickas i ett separat mail. . Om du inte får ett bekräftelsemail – ta en titt i din skräppost. Ibland hamnar det där.

Efter föreläsningen kommer det även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat. Digitaliseringskonsulterna förenar konsultbolag som vill hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter i klimatomställningen. Om fredagarna arrangerar vi lärorika lunchseminarier om klimat och digitalisering för och med våra medlemmar och deras intressenter.

Allt sker över Microsoft Teams och i en avslappnad dialogform där vi får utrymme att ställa frågor och utbyta erfarenheter.

 

 

Fler Nyheter

Styrning av digitalisering för klimatet – hinder och lösningar!

Lunch & Learn: Fredag, 12:e april 2024 kl 11:45 – 12:45 CEST Hjärtligt välkommen till ett kostnadsfritt lunchseminarium som ger dig ökad förståelse för vad som hindrar organisationer från att styra digitala investeringar mot klimatmål och vad du kan göra för att undanröja dessa hinder.  

CANCELLED - Lunch & Learn - Blockchain as a tool in Climate Transition

CANCELLED – Lunch & Learn: Fred, 8:e mars 2024 kl 11:45 – 12:45 CEST Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Blockchain as a tool in Climate Transition