Lunch & Learn - AI, Artificiell Intelligens som verktyg i klimatomställningen

Publicerad 2 oktober, 2023

Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat AI, Artificiell Intelligens som verktyg i klimatomställningen.

ANMÄL DIG HÄR

I takt med att artificiell intelligens (AI) sett en språngvis utveckling och dess tillämpningar tycks öka på flera samhällsområden, så ökar också intresset för hur AI kan bidra till att tackla klimatutmaningen i alla dess dimensioner – från grundläggande klimatforskning, till klimatanpassning och klimatinnovation. Vid dagens lunchseminarium ger PhD Aleksis Pirinen, Senior Machine Learning Researcher vid RISE, Reseach Institutes of Sweden, en överblick av potentialen hos AI för klimatutmaningen. I en rapport publicerad av RISE presenteras också en kartläggning av potentialen för Sverige att bli internationellt ledande inom detta område

Talare:

PhD Aleksis Pirinen, Senior Machine Learning Researcher vid RISE Research Institutes of Sweden: Översikt | LinkedIn

Föreläsningen avslutas med en Q&A. Efter föreläsningen kommer det även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat.

Datum: Fred, 1:a December 2023

Tid: 11:45 – 12:45 CEST

Plats: Digitalt via Microsoft Teams.

Kostnad: Gratis för medlemmar och deras intressenter

Bra att veta:

Du får ett automatgenererat bekräftelsemail när du anmält dig. Länken till Teams möte skickas i ett separat mail. . Om du inte får ett bekräftelsemail – ta en titt i din skräppost. Ibland hamnar det där.

Efter föreläsningen kommer det även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat. Digitaliseringskonsulterna förenar konsultbolag som vill hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter i klimatomställningen. Om fredagarna arrangerar vi lärorika lunchseminarier om klimat och digitalisering för och med våra medlemmar och deras intressenter.

Allt sker över Microsoft Teams och i en avslappnad dialogform där vi får utrymme att ställa frågor och utbyta erfarenheter.

 

 

Fler Nyheter

Lunch & Learn - Requirements engineering – the key to sustainability

Lunch & Learn: Fred, 8:e December 2023 kl 11:45 – 12:45 CEST Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Requirements engineering – the key to sustainability – a presentation of the Karlskrona Manifesto for Sustainability Design and the sustainability awareness framework.

KURS: Öka dina undvikna utsläpp

KURS – Digitalisering kan ses som en katalysator som kan skynda på utvecklingen i en fossilfri och resurssnål riktning. Med denna utbildning vill vi ge dig kunskap att kvantifiera de utsläpp som kan undvikas genom digitalisering.