Lunch & Learn - Energianvändningen i digitala system och digital infrastruktur i Sverige idag och i framtiden

Publicerad 28 september, 2023

Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Energianvändningen i digitala system och digital infrastruktur i Sverige idag och i framtiden.

ANMÄL DIG HÄR

Datacenter är centrala i digitaliseringen och för den pågående gröna transformationen av industrin. I media visas ofta dramatiska siffror över hur stor del av den globala elanvändningen som datacenter och digitala system står för. Det innebär i sin tur dramatisk klimatbelastning. Men stämmer dessa siffror?

Vi konsultbolag som jobbar med att tillhandahålla eller ge råd om datacenter och digitala system, behöver ha en korrekt bild av dess klimatpåverkan.

Energimyndigheten har givit RISE, Research Institutes of Sweden i uppdrag att ta fram en rapport om energianvändningen i datacenter och digitala system.

Du är nu hjärtligt välkommen att delta i ett kunskapshöjande lunchseminarium om energianvändningen i digitala system och digital infrastruktur i Sverige idag och i framtiden. Ni kommer få ta del av en bedömning av nuläget när det gäller datacenter i Sverige, både när det gäller deras energianvändning och samverkan med elsystemet.

Talare:

Tor Björn Minde, Head of ICE Datacenter Unit vid RISE Research Institutes of Sweden

Efter föreläsningen följer en Q&A och det kommer även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat.

Datum: Fred, 3:e November 2023

Tid: 11:45 – 12:45 CEST

Plats: Digitalt via Microsoft Teams.

Kostnad: Gratis för medlemmar och deras intressenter

Bra att veta:

Ni kan ladda ner rapporten här: Energianvändning i datacenter och digitala system (energimyndigheten.se)

Du får ett automatgenererat bekräftelsemail när du anmält dig. Länken till Teams möte skickas i ett separat mail. Om du inte får ett bekräftelsemail – ta en titt i din skräppost. Ibland hamnar det där.

Efter föreläsningen kommer det även att finnas tid att prata om det ni vill utöver temat. Digitaliseringskonsulterna förenar konsultbolag som vill hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter i klimatomställningen. Om fredagarna arrangerar vi lärorika lunchseminarier om klimat och digitalisering för och med våra medlemmar och deras intressenter.

Allt sker över Microsoft Teams och i en avslappnad dialogform där vi får utrymme att ställa frågor och utbyta erfarenheter.

 

 

Fler Nyheter

Styrning av digitalisering för klimatet – hinder och lösningar!

Lunch & Learn: Fredag, 12:e april 2024 kl 11:45 – 12:45 CEST Hjärtligt välkommen till ett kostnadsfritt lunchseminarium som ger dig ökad förståelse för vad som hindrar organisationer från att styra digitala investeringar mot klimatmål och vad du kan göra för att undanröja dessa hinder.  

CANCELLED - Lunch & Learn - Blockchain as a tool in Climate Transition

CANCELLED – Lunch & Learn: Fred, 8:e mars 2024 kl 11:45 – 12:45 CEST Välkommen till branschföreningen Digitaliseringskonsulternas Lunch & Learn seminarium på temat Blockchain as a tool in Climate Transition